אורנה בורדמן, מחברת רבי־המכר בודדה במערכה והיינו כחולמים, פורשת סיפור מרתק וחשוב מתולדותיו של העם היהודי בגלות בבל ופרס, ומפיחה חיים בגיבורים שכולנו מכירים.
אתם מוזמנים להכיר מקרוב את אסתר, מרדכי, דניאל, אחשוורוש, ושתי והמן ולקרוא את סיפורם כפי שמעולם לא קראתם.
זהו סיפור חייה של נעמה, נערה בבלית שבגיל שלוש התגלתה כפלא מוזיקלי והפכה להיות הנגנית הראשית בהיכלם של ארבעה מלכים ושתי מלכות. מבעד לעיניה המשתאות אנחנו פוגשים בדניאל, הנביא מטיל המורא על מלכים ושרים, בוושתי, נסיכה ההופכת למלכה וכמובן, באסתר, הנערה היהודייה שנכנסת לארמונו של אחשוורוש בפרס ומצילה את העם היהודי כולו וגם את נפשה של נעמה.
נקודת המבט של הספר "מלכה בעל כורחה" איננה זו של ההיסטוריון המשתדל להיות אובייקטיווי. אורנה בורדמן מספרת את הסיפור מנקודת מבט יהודית לאומית; הספר מעוגן היטב במקורות היהודיים, והעלילה נחתמת בעלייתם של נעמה, הנערה הבבלית שנתגיירה, ושל בעלה היהודי לארץ ישראל.
כשהייתה בגיל העשרה, היא קראה ברמה של כיתה ב'- ג'. הפחד הגדול שלה בכיתה יב' היה שהמורה לתנ"ך יבקש ממנה לקרוא כמה פסוקים בקול. אבל העבר הלא פשוט הזה, לא מפריע לאורנה בורדמן לחבוק היום ספר שלישי פרי עטה. ספריה הקודמים של בורדמן, שהיו לרבי מכר, עסקו בסיפור חנוכה ובסיפור שיבת ציון בימי הבית השני. העיתוי של צאת ספרה החדש 'מלכה בעל כרחה' לאור, אינו מקרי - הוא מספר את סיפור ההתרחשויות בשושן הבירה מזווית מקורית ומסקרנת.
איך נולד הספר?
"התעוררתי ביום כיפור ב-5 בבוקר, כשעוד לא היה טעם לקום. התמלאתי מחשבות על פורים - כיפורים, ועל כך שפורים גבוה יותר מים כיפור, ותהיתי איך אפשר להעביר מסר כזה למי שלא חי בעולם של תורה. כשקמתי כבר הייתה לי מסגרת מאוד גדולה בראש, ואחר כך התחלתי לכתוב במרץ".
האם הופתעת מכך שספרייך הקודמים, שמקפלים בתוכם גם הגות יהודית, הפכו לרבי מכר?
"אין לי מושג מה הוא 'רב מכר' ואין לי קנה מידה, אבל מאוד הופתעתי מהציבור החילוני ש'בודדה במערכה' עשה אצלו כזה 'וואו'. כשהוא יצא, אתר 'הקוראים המשפיעים' היה פעיל וקיבלתי תגובות שגרמו לי לדמעות בעיניים. אנשים כתבו 'מה, זאת התורה? לא ידענו'. מישהי בשם שירה כתבה שאם עד היום היא הגדירה את עצמה כ'שירה' היום היא רואה את עצמה כיהודיה. על הספר השני קיבלתי תגובות בעיקר מן הציבור הדתי, משום שהאתר כבר לא היה פעיל, וגם הן היו מרגשות מאוד".
את עוסקת דווקא בגיבורות נשים. מדוע?
"כי אני אישה ואני באה מעולם של נשים, מהגבורה, הצדיקות והעוצמה שלהן. אם אכתוב על גברים זה לא יהיה אמין. אגב, ב'היינו כחולמים' יש הרבה דמויות גבריות, וזה כמעט מאוזן".
גלי לנו במה עוסק 'מלכה בעל כורחה'.
"זהו סיפור על תינוקת בת 3, בבלית, שהתגלתה כפלא מוסיקלי והחלה לנגן בארמון בלשאצר. אחרי שהוא נהרג, היא עוברת עם ושתי, שהופכת להיות מלכתו של אחשורוש, לשושן, ובהמשך עוברת עם אסתר את קורותיה. בהמשך הגיבורה מבקשת להתגייר ואסתר שולחת אותה להתגורר במשפחה יהודית, כל הסיפור מסופר במבט לאחור כאשר הגיבורה היא כבר סבתא ומבכה את הטרגדיה האישית של אסתר".